+32.(0)478.34.15.23 info@jingdao.be
ChinCharacters
Chop Anzhen Kaier

 

Logo

Nieuws

Gent ● nieuwe lessen
Vanaf 11 Februari 2019 starten er nieuwe lessen te Gent
Klik hier voor meer informatie

Jieqi en Zhongqi tijden Januari
Za. 05 jan. 16u39 - xiaohan - kleine koude
Zo. 20 jan. 10u00 - dahan - grote koude

Start nieuwe lesenreeks te Gent vanaf maandag 11 februari
Yen-nien Daoguan Jingdao Fenguan

Bij Yen-nien Daoguan Jingdao Fenguan, kortweg Jingdao, kan je kennismaken met de Yangjia Michuan Taijiquan-stijl, ‘de verborgen traditie van de familie Yang’. Dit is een lange en authentieke stijl en Jingdao waakt er zorgvuldig over het specifieke karakter van deze vorm te bewaren en door te geven. Zo leer, ervaar en beoefen je een martiale kunst waarvan alle aspecten door de jaren heen perfect op punt gesteld zijn en in balans gebracht.

Oprichter en leraar Carl Bruyndonckx heeft de stijl geleerd in de daoguan van meester Wang Yen-nien, die de verborgen traditie vanuit China naar Taiwan heeft overgebracht. Hij kreeg daar les van Julia Fairchild, die na het overlijden van meester Wang zijn opvolgster is geworden, en bij wie Carl vandaag nog steeds studeert.

Jingdao is officieel een tak van de Yen-nien DaoguanTM Taipei (Taiwan) en is dan ook een van de weinige verenigingen in België die deze vorm op zijn beurt aan anderen doorgeeft. Ze is bovendien een van de hoofdorganisatoren van de jaarlijkse Wereld Taiji en Qigong Dag in Antwerpen.

Jingdao streeft naar kwaliteit, volledigheid en authenticiteit, maar vergeet niet dat taijiquan in de eerste plaats ontspannend, leuk en goed voor je lichaam is. Ze wil zowel de mentale als fysieke gezondheid van haar leden verbeteren en stimuleren op verschillende niveaus. Iedereen kan op eigen tempo en volgens eigen vermogens de langzame bewegingen van de vorm leren en integreren. De bewegingen worden uitgelegd en in hun context geplaatst, maar het accent ligt vooral op het beoefenen en toepassen van de brede waaier aan bewegingen.

Wie zich verder wil verdiepen, kan bovendien regelmatig deelnemen aan workshops die ingaan op verschillende aspecten van het curriculum.

U kan lessen volgen in Edegem of Lier (zie onder `praktisch´). Naast de meer gekende ‘handvorm’, is er ook mogelijkheid tot het aanleren van de waaier-, zwaard- en lange stok-vorm. En er is de meer op toepassingen gerichte tuishou (‘pushing hands’). Voor wie geïnteresseerd is in de filosofie achter taijiquan of bepaalde aspecten van het daoïsme en zich de daarbij horende meditatietechnieken eigen wil maken, zijn er de lessen neigong.


Copyright © Yen-nien Daoguan Jingdao Fenguan
Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet gepubliceerd, uitgezonden, herschreven, of herverdeeld worden.